Overslaan en naar de inhoud gaan

“Ik wilde al heel lang Nederlands leren. Pas toen ik CVO Brussel leerde kennen, kreeg ik de taal echt onder de knie.”

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

 

“Ik vind de lessen heel interactief: ik heb nog nooit zoveel gesproken in een taalles.”

NT2 op afstand

Wil je Nederlands leren? Of wil je je Nederlands verbeteren? 

Schrijf je dan in voor een cursus Nederlands Tweede Taal (NT2) in CVO Brussel. Online of in de klas. 

Op CVO Brussel kiezen wij voor een lesmethode die de cursisten vanaf het begin onderdompelt in de taal. Onze focus ligt op de taal die je elke dag nodig hebt: wat je leert kan je onmiddellijk gebruiken. Onze lessen zijn dan ook opgebouwd rond praktische rollenspelen waarin je de taal op een actieve manier gebruikt. Wij volgen de niveaus van het Europees Referentiekader voor Talen. Op die manier zijn onze certificaten ook duidelijk herkenbaar.

Wij bieden actieve taallessen die jou onderdompelen in de taal. 

Waar kan je terecht?

CVO Brussel biedt lessen Nederlands aan op een 30-tal leslocaties verspreid over het Brussels Hoofdstedelijke gewest. Je vindt gegarandeerd een cursus in jouw buurt. Er zijn ook online lessen. 

Ook naar lesmoment en intensiteit bieden wij een waaier aan mogelijkheden: er zijn lessen Nederlands ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds en dat van 4 lesuren per week tot 32 lesuren per week. We hebben verschillende startmomenten verspreid over een heel schooljaar.

Is het wel wat ik zoek?

Heb jij een specifieke reden om Nederlands te leren? Wil jij bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen in de zorgsector of ambieer jij een job in de ICT-wereld en zoek jij een cursus die jou het nodige vakjargon aanleert? Neem dan zeker een kijkje in ons aanbod van cursussen in context.

Voor organisaties die hun medewerkers willen bijscholen, stellen wij ook graag specifieke leerinhouden op. Zo geven wij lessen Nederlands aan bijvoorbeeld de Brusselse parkeerwachters, medewerkers van de Brusselse rusthuizen en personeel van IKEA. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Contacteer ons vrijblijvend!

Een nieuwe wereld gaat voor jou open

Nederlands is een van de officiële landstalen in België en de enige officiële taal in Vlaanderen. Ook Brussel is officieel tweetalig. Een grondige kennis van het Nederlands is een enorme troef op de Brusselse arbeidsmarkt.

Maar er zijn nog zoveel meer redenen om Nederlands te leren. Wie het Nederlands voldoende beheerst, krijgt bijvoorbeeld voorrang om zijn kinderen in te schrijven op een Nederlandstalige school in Brussel. Er gaat ook een hele wereld open voor de cursist Nederlands: je kan trendy historische kunststeden zoals Brugge en Gent bezoeken en in interactie treden met de locals, je kan op ontdekkingsreis gaan in de prachtige Nederlandstalige literatuur en theater en je kan jezelf onderdompelen in de Vlaamse en Nederlandse muziek en film.

Ik ben Nederlands gaan studeren uit noodzaak, maar dankzij mijn leerkracht ben ik van de taal gaan houden.

Docenten