Overslaan en naar de inhoud gaan

Word een meestercréateur van zoete kunstwerkjes.

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Zot van zoet? Wie altijd al wat meer wou doen met heerlijke chocolade, ijs en marsepein, moet deze inspirerende opleiding zéker overwegen.

Lekkerbekken, spits jullie oren! In deze COOVI-opleiding leiden wij de superhelden van de chocolade op, krijgen suikermaestro’s de kans om marsepeinen kunstwerkjes te creëren, en kan je eindelijk professioneel bezig zijn met iets waar je als kind al verzot op was...ijs! Wie deze opleiding volgt wordt gegarandeerd de held alle zoetebekken. Word een meesterbereider en een samensteller, een receptenkoning en een productkenner. En leer op ambachtelijke wijze de mooiste dingen maken, met respect voor het vak en alle regels rond hygiëne. Word chocoladebewerker, ijsbereider of suiker-en marsepeinbewerker...met COOVI.

“Mensen blijven hun weg vinden naar ijssalons en horecazaken waar fijne zoetigheden worden geserveerd.”

Ja maar, is daar vraag naar?

De Belgen zijn verzot op hun zoetigheden. We zijn dan ook niet voor niets het land dat de beste chocola ter wereld maakt! En om ook de toeristen die ons land aandoen te voorzien van lekkere chocolade, truffels en suikerwaren zijn constant goede chocolade-, suiker- en marsepeinbewerkers nodig. Mensen blijven moeiteloos hun weg vinden naar ijssalons en horecazaken waar fijne zoetigheden worden geserveerd. Wie deze opleiding volgt, heeft een hele resem mogelijkheden om uit te kiezen.

Is het wel voor mij?

Zot van zoet? Wie altijd al wat meer wou doen met heerlijke chocolade, ijs en marsepein, moet deze inspirerende opleiding zéker overwegen. Proeven is toegelaten! Wij nemen je op in een team gepassioneerde cursisten. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

Docenten

lesgever chocolade
Sammy Depauw

Ik sta al van mijn twaalfde jaar in de bakkerij. Ik volgde bij CVO COOVI zowel secundair als volwassenenonderwijs en studeerde af als bakker. Na mijn lerarenopleiding begon ik als lesgever. Bakker ben ik in hart en nieren. Deze passie met cursisten delen is zalig. Bloem, water, vakmanschap en tijd, en samen maken we de lekkerste dingen!

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afstudeert bij COOVI, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn uitgebreid. Ga aan de slag:

  • in een ijssalon

  • bij een chocolatier

  • in een bakkerij

  • in een bedrijf dat chocolade of ijs verwerkt

Of begin als zelfstandige je eigen zaak! Ook daar kan COOVI een rol in spelen, met opleidingen voor bedrijfsbeheer. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
Chocolade, ijs en marsepein bij COOVI

Maak kennis met de CVO COOVI alumni

Ann Douteur
Ann Douteur

Ik studeerde af als artisanale chocoladebewerker. Mijn mooiste herinnering aan COOVI is toen ik mijn leerkrachten vertelde dat ik mijn eigen zaak ‘A-Chocola!’. zou oprichten. De steun die ik toen, en nog steeds van hen krijg, hielp me enorm! Als basisbereiding maak ik delicate en fijne ganaches. Ik werk met streekproducten en verwerk zelfs bier in pralines. Room en boter haal ik bij een plaatselijke boerderij. In 2017 won ik de wedstrijd voor de beste praline van Henegouwen, in de categorie “Praline op basis van fruit.

Dominique De Clercq
Dominique De Clercq

Bij CVO COOVI heb ik heel wat opleidingen gevolgd: bakkerij, chocoladebewerking, bereiding van roomijs en ijstaarten, een cursus bedrijfsbeheer, de leertrajecten koude en warme keuken. Al die opleidingen komen mijn professionele carrière ten goede. Binnenkort start ik mijn eigen winkel in Oostende en verkoop ik pralines, koekjes, koffie, thee, enz. Op vrijdag geef ik workshops in mijn zaak.

Heel graag denk ik terug aan de vele vriendschappen met medecursisten die ik er op nagehouden heb.