Overslaan en naar de inhoud gaan

Steek je handen uit de mouwen en kneed jezelf tot een doorbakken expert

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Kick jij op de geur van warm brood? Ben je vroeg uit de veren, en sta je te popelen om klanten de mooiste broden en koffiekoeken voor te schotelen? Al gedacht aan bakker worden? Bij ons kan het!

Komt het water je in de mond bij de geur van ovenvers brood? Smelt je voor delicatessen als strudel en ijstaart? Ontdek het oeroude ambacht van bakker in de ateliers van CVO Brussel. Steek je handen uit de mouwen en kneed jezelf tot een doorbakken expert. Jij verdient straks je brood met de bereiding van de fijnste banket- en broodproducten. Van gist- tot bladerdeeg, van harde tot zachte luxe.  Als medewerker bakker, bakker of banketbakker gaat jouw gebak straks gegarandeerd over de toonbank.

Wees wakker. Word bakker. Met CVO Brussel.

“Wees wakker. Word bakker.”

Ja maar, is daar vraag naar?

De arbeidsmarkt snakt naar goede bakkers. Afgestudeerde medewerkers bakkerij, bakkers of banketbakkers maken het sowieso in dit knelpuntberoep. Met deze brede opleiding kan je alle kanten uit. Ga werken in ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkerijen. Of verdien een goede boterham in tea-rooms, croissanteries en snack- of voedingsketens. Jouw professionele toekomst is verzekerd bij CVO Brussel.

Is het wel voor mij?

Kick jij op de geur van warm brood? Ben je een vroege vogel en sta je te popelen om klanten de mooiste broden en koffiekoeken voor te schotelen? Al gedacht aan bakker worden? Onze cursisten komen van overal. Van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

 

Docenten

Tom Schalliée
Tom Schalliée

Ik ben bakker en vind het een echt plezier om mijn liefde voor het vak door te geven aan zoveel verschillende mensen. Ik leer mijn cursisten een degelijke en brede basis aan waarop ze nadien kunnen verder bouwen. Ik ben inzetbaar binnen de vakgroep “allround”: ik geef les in banketbakkerij, ijsbereiding, chocoladebewerking en bakkerij. Ik deel die kennis graag met gemotiveerde mensen.

Sammy Depauw
Sammy Depauw

Ik sta al van mijn twaalfde jaar in de bakkerij. Ik volgde bij CVO Brussel zowel secundair als volwassenenonderwijs en studeerde af als bakker. Na mijn lerarenopleiding begon ik als lesgever. Bakker ben ik in hart en nieren. Deze passie met cursisten delen is zalig. Bloem, water, vakmanschap en tijd, en samen maken we de lekkerste dingen!

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn legio. Steek de handen uit de mouwen:

  • als ambachtelijk bakker

  • als industrieel bakker

  • in een distributiebedrijf.

Of start als zelfstandige je eigen (banket)bakkerij! Ook daar kan CVO Brussel een rol in spelen, met onze opleiding bedrijfsbeheer. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
bakkerij

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Dominique De Clercq
Dominique De Clercq

Bij CVO COOVI heb ik heel wat opleidingen gevolgd: bakkerij, chocoladebewerking, bereiding van roomijs en ijstaarten, een cursus bedrijfsbeheer, de leertrajecten koude en warme keuken. Al die opleidingen komen mijn professionele carrière ten goede. Binnenkort start ik mijn eigen winkel in Oostende en verkoop ik pralines, koekjes, koffie, thee, enz. Op vrijdag geef ik workshops in mijn zaak.

Heel graag denk ik terug aan de vele vriendschappen met medecursisten die ik er op nagehouden heb.

Marijke Van Eygen
Marijke Van Eygen

Ik volgde de opleiding bakkersgast en studeerde verder tot brood-en banketbakker. Ik heb mooie herinneringen aan de opleidingen. Met de collega’s vormden we een hechte groep. We hielpen elkaar en maakten samen veel plezier. Door het werkplekleren kon ik na de opleiding meteen aan de slag. Ondertussen heb ik vast werk en bak ik op bestelling verse wafeltjes, koekjes en taarten. Daarvoor heb ik mijn bedrijfje KoWaTa opgericht. Ik verzorg ook desserts voor allerlei feesten en speciale gelegenheden!