Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze opleiding gidst je door de wereld van de druiventeelt en de wijnproductie, een hands-on opleiding met veel praktijk

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Staat ‘zelf wijn maken’ al lang op jouw to-do lijstje? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Kijk je uit naar een stevige wijnopleiding? Dan is het all-in pakket wijnbouwer/wijnmaker bij CVO Brussel geheel iets voor jou! Deze praktische opleiding gidst je door de wereld van de druiventeelt en de wijnproductie. Wijnmaker is een hands-on opleiding met veel praktijk. Je leer wijnen proeven doorheen heel het proces. Hanteer als een echte wijnkenner termen als vinificatie, maceratie en rijping. Leer een wijngaard aanleggen, druivelaars onderhouden, oogsten, vinificatie, bottelen en etiketteren. Word druiventeler, en smaakexpert. Word wijnmaker, met CVO Brussel.

Je kan je eigen wijngaard aanleggen, maar ook aankoop van druiven om er wijn van te maken is een optie. Ook verbreed je je kennis van wijn in het algemeen zodat je een extra troef hebt om aan de slag te gaan als sommelier of in wijnhandels.

Korte intro

 

Ja maar, is daar vraag naar?

De wijnmarkt is een bloeiende handel.

Je kan je eigen wijngaard aanleggen, maar ook druiven aankopen om er wijn van te maken is een optie. Ook verbreed je je kennis van wijn in het algemeen zodat je een extra troef hebt om aan de slag te gaan als sommelier of in wijnhandels.

Is het wel voor mij?

Staat ‘zelf wijn maken’ al lang op jouw to-do lijstje? Droom je ervan om wijngaarden te bezoeken en dan zelf aan de slag te gaan met de druiven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven. Bij CVO Brussel is iedereen welkom: van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel. Leer de kneepjes van het vak en scherp je techniek aan.

 
 

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis.

De werkopties zijn uitgebreid. Steek de handen uit de mouwen:

  • als wijnexpert of wijnmaker

  • in een wijngaard

  • of start je eigen wijnhandel.

Ook daar kan CVO Brussel een rol in spelen, met onze opleiding voor bedrijfsbeheer.

Droom groots. Wat houdt je tegen?

 
Inschrijven
Wijn maken bij CVO Brussel