Overslaan en naar de inhoud gaan

Beenhouwen is een ambacht van de puurste soort.

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Altijd fan geweest van de betere vleeswaren en charcuterie? En zou je graag met je handen werken in een inspirerend atelier? Dan moet je de opleiding slager zeker overwegen.

Word jij helemaal wild van een smakelijk stuk vlees? Brand je van nieuwsgierigheid om te weten te komen welke weg vlees aflegt van karkas tot afgewerkt product? Bij COOVI leren we je ontbenen, ontvliezen en versnijden, en maken we van jou een topslager. Hanteer de messen, kap en hak je weg naar kwaliteit, van de beste vleesbereidingen tot de fijnste charcuterie. Je atelier wordt je thuis, én de plek waar we jou klaarstomen tot de vleesspecialist waar zo veel werkgevers naar op zoek zijn. Word een stielman die z’n stempel drukt op het slagersvak.

De vraag naar goeie slagers swingt de pan uit. De kans op werk is zo goed als gegarandeerd.

Ja maar, is daar vraag naar?

De vraag naar goeie slagers swingt de pan uit. Zijn de vacatures in de grote supermarkten je nog niet opgevallen? Het is een knelpuntberoep waarin de kans op werk zo goed als gegarandeerd is. Bij COOVI leggen we niet alleen je basis, maar loodsen we je ook door de nodige specialisatie-opleidingen die jou een voorsprong geven op de concurrentie. We stomen je klaar voor de arbeidsmarkt.

Is het wel voor mij?

Onze cursisten komen van overal. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

Docenten

Carlos Heymans
Carlos Heymans

Ik werkte als productieverantwoordelijke en kocht wereldwijd rund- en kalfsvlees aan voor een vleesbedrijf dat gespecialiseerd is in toelevering aan horeca en kleinhandel. Sinds september 2015 geef ik les bij CVO COOVI.

Ik help graag mensen in hun zoektocht naar kennis. Bij CVO COOVI ervaar ik dat lesgeven op een heel aangename en ontspannen manier kan gebeuren.

 

Johan Walravens
Johan Walravens

Al sinds mijn veertiende jaar sta ik in de slagerij. 42 jaar kennis en ervaring!

Ik hou van de diversiteit van vleesbereidingen: vers vlees, vleeswaren, klaargemaakte gerechten enz. Ik leerde veel in de bijscholingen over specifieke vleesbereidingen van o.a. de Parijse Yves-Marie Le Bourdonnec en over het Consorzio del Prosciutto uit Parma!

Hugo Moonens
Hugo Moonens

Ik werkte als beenhouwer in de privésector. Toen ik zelf leerling was, droomde ik ervan ooit praktijkleraar te worden of een eigen zaak te starten. En het werd het eerste! Mensen smakelijk zien genieten van onze afgewerkte producten geeft heel veel voldoening. Het leerproces met volwassen mensen is een boeiende interactie. Als leerkracht krijg je heel wat terug.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afstudeert bij COOVI, kan je alle kanten op met je kennis.De werkopties zijn uitgebreid. Ga aan de slag:

  • in alle grote supermarkten

  • als kwaliteitscontroleur, lijnverantwoordelijke of ploegbaas

  • bij slagers over heel het land

  • in de distributie

  • in een vleesverwerkend bedrijf

Of start  je eigen slagerij op. Ook daar kan COOVI een rol in spelen, met onze opleiding bedrijfsbeheer. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Infoavond landsbond der beenhouwers spekslagers en traiteurs van België: 7 mei bij CVO COOVI

Inschrijven
the butcher