Overslaan en naar de inhoud gaan

Kies voor een duaal leertraject. Combineer theorielessen algemene vorming met praktijk op de werkvloer bij bpost en behaal op die manier je diploma secundair onderwijs.

bpost en haar klanten rekenen op jou voor de bezorging van hun brieven en pakjes.

Ben je sociaal en hou je van contact met klanten? Vind je het leuk om een snelle en onberispelijke service te leveren? Hou je ervan een groot deel van je tijd buiten door te brengen, te voet, per fiets of met de auto? In de opleiding polyvalent postmedewerker in samenwerking met bpost leer je alles over sorteren van briefwisseling en pakjes en de administratieve behandeling van poststukken. Je leert ook post snel en nauwkeurig te bezorgen bij de mensen. Daarom voorziet bpost voor jou een gratis opleiding en de mogelijkheid om je rijbewijs B te behalen. Word postbode, sorteerder of medewerker in een postkantoor.

Ja maar, is daar vraag naar?

Postbodes bezorgen 7 miljoen brieven per dag! Door de groei van e-commerce komen daar dagelijks honderdduizenden pakjes bovenop. De coronacrisis heeft er alleen maar voor gezorgd dat we nog meer via internet aankopen. Op piekdagen gaat het om een half miljoen pakjes! Al die brieven en pakjes moeten bij de mensen thuis geraken. De activiteiten van bpost zullen de komende jaren blijven groeien. De vraag naar goed opgeleide, enthousiaste en stipte medewerkers is daarom erg groot. bpost garandeert je daarom een arbeidscontract wanneer je de opleiding bij CVO Brussel hebt voltooid.

Is het wel voor mij?

Je bent van vele markten thuis. Je houdt van contact met klanten? Je komt graag buiten? Je bent stipt en betrouwbaar en je werkt nauwkeurig? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen toelatingsvoorwaarden.  

Heb je interesse? Neem deel aan een intake-gesprek. Bpost selecteert de kandidaten.

Voorziene startdatum Januari 2021.
Door van de opleiding De opleiding duurt 2 semesters (1 schooljaar)
Afgeleverd attest Als je slaagt voor de opleiding behaal je het certificaat van polyvalent verkoper. In combinatie met het het certificaat van aanvullende algemene vorming behaal je een diploma secundair onderwijs.
Locatie Op de werkvloer bij bpost (verschillende locaties) en op campus Kaai, Materiaalstraat 67, 1070 Anderlecht

Toekomst