Overslaan en naar de inhoud gaan

Steek je handen uit de mouwen en kneed jezelf tot een doorbakken expert.

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Kick jij op de geur van warm brood? Ben je graag vroeg uit de veren, en sta je te popelen om klanten de mooiste broden en koffiekoeken voor te schotelen? Al gedacht aan bakker worden?

Komt het water je in de mond bij de geur van ovenvers brood? Smelt je voor delicatessen als strudel en ijstaart? Ontdek het oeroude ambacht van bakker in de ateliers van COOVI. Steek je handen uit de mouwen en kneed jezelf tot een doorbakken expert. Jij verdient straks je brood met de bereiding van de fijnste banket- en broodproducten. Van gist- tot bladerdeeg, van harde tot zachte luxe.  Als medewerker bakker, bakker of banketbakker gaat jouw gebak straks gegarandeerd als warme broodjes over de toonbank. Schud jezelf wakker. Word bakker, met COOVI.

“Schud jezelf wakker. Word bakker.”

Ja maar, is daar vraag naar?

Afgestudeerde medewerkers bakkerij, bakkers of banketbakkers maken het sowieso in dit knelpuntberoep, want de arbeidsmarkt  snakt naar goede bakkers.  Met deze brede opleiding kan je straks alle kanten uit. Ga zoete broodjes bakken in ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkerijen. Of verdien een goede boterham in tea-rooms, croissanteries en snack- of voedingsketens. Jouw professionele toekomst komt bij COOVI sowieso voor de bakker.

Is het wel voor mij?

Kick jij op de geur van warm brood? Ben je graag vroeg uit de veren, en sta je te popelen om klanten de mooiste broden en koffiekoeken voor te schotelen? Al gedacht aan bakker worden? Onze cursisten komen van overal. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

 

Docenten

Joannes Buyle
Joannes Buyle

Mijn vader was molenaar en als er bij de bakkers bloem werd geleverd, was ik er graag bij. Die geuren en al dat lekkers bij de bakkers overtuigden me snel om ook bakker te worden. Daar studeerde ik voor bij CVO COOVI.

Na enkele jaren werkzaam in de privésector, werd ik leerkracht bij COOVI.

Het vraagt kennis en inzicht maar ook fijngevoeligheid en intuïtie.

Mensen zien genieten van je gebak, dat is als de kers op de taart…

Tom Schalliée
Tom Schalliée

Ik ben bakker en vind het een echt plezier om mijn liefde voor het vak door te geven aan zoveel verschillende mensen. Ik leer mijn cursisten een degelijke en brede basis aan waar ze nadien op kunnen verder bouwen. Ik ben inzetbaar binnen de vakgroep “allround”: ik geef les in banketbakkerij, ijsbereiding, chocoladebewerking en bakkerij. Ik deel die kennis graag met gemotiveerde mensen.

Sammy Depauw
Sammy Depauw

Ik sta al van mijn twaalfde jaar in de bakkerij. Ik volgde bij CVO COOVI zowel secundair als volwassenenonderwijs en studeerde af als bakker. Na mijn lerarenopleiding begon ik als lesgever. Bakker ben ik in hart en nieren. Deze passie met cursisten delen is zalig. Bloem, water, vakmanschap en tijd, en samen maken we de lekkerste dingen!

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afstudeert bij COOVI, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn legio. Steek de handen uit de mouwen:

  • als ambachtelijk bakker

  • als industrieel bakker

  • in een distributiebedrijf

Of start als zelfstandige je eigen (banket)bakkerij! Ook daar kan COOVI een rol in spelen, met onze opleiding bedrijfsbeheer. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
bakkerij

Maak kennis met de CVO COOVI alumni

Dominique De Clercq
Dominique De Clercq

Bij CVO COOVI heb ik heel wat opleidingen gevolgd: bakkerij, chocoladebewerking, bereiding van roomijs en ijstaarten, een cursus bedrijfsbeheer, de leertrajecten koude en warme keuken. Al die opleidingen komen mijn professionele carrière ten goede. Binnenkort start ik mijn eigen winkel in Oostende en verkoop ik pralines, koekjes, koffie, thee, enz. Op vrijdag geef ik workshops in mijn zaak.

Heel graag denk ik terug aan de vele vriendschappen met medecursisten die ik er op nagehouden heb.

Marijke Van Eygen
Marijke Van Eygen

Ik volgde de opleiding bakkersgast en studeerde verder tot brood-en banketbakker. Ik heb mooie herinneringen aan de opleidingen. Met de collega’s vormden we een hechte groep. We hielpen elkaar en maakten samen veel plezier. Door het werkplekleren kon ik na de opleiding meteen aan de slag. Ondertussen heb ik vast werk en bak ik op bestelling verse wafeltjes, koekjes en taarten. Daarvoor heb ik mijn bedrijfje KoWaTa opgericht. Ik verzorg ook desserts voor allerlei feesten en speciale gelegenheden!